Rođena je 8.jula 1974. godine u porodilištu Narodni front u Beogradu, kao prvo dete majke Rosande i oca Antona. Tri godine kasnije rodio se njen mlađi brat Andrej. Svoje detinjstvo i veći deo svog života, tačnije do 18-te godine, Goca je provela u Ulici Narodnih heroja, na Novom Beogradu, u jednom malom stanu od 42 kvadrata, koji su popularno zvali "golubarnik".

U horoskopu je dupli rak, što bi značilo: veliki emotivac. Njen elment je voda, a planeta mesec, koji je, kako kaže njen vladar. U sebi prepoznaje njegovu svetlu i tamnu stranu: "Ta borba između svetlosti i senke, između plime i oseke, to je ono što me tera napred, što me goni kroz život."

Kaže da ima najlepšeg mačora na svetu, koji se zove Mića, a nedavno je dobio i drugara Dragišu.

Bila je "strasno" zaljubljena u Zdravka Čolića, i mnogo je mrzela tadašnju Lokicu, jer su joj pričali da će se Čola oženiti njom, ako ne bude bila dobra.

Porodicu je još kao mala zabavljala svojim pevanjem. Pevala je na porodičnim skupovima, na stolu, svoju verziju Balaševićeve pesme, koja je (u Gocinoj verziji) glasila: "U razdejak te jubim". Išla je u O.Š."25. maj", na Novom Beogradu, koja se danas zove "Duško Radović" i, mada je bila odličan đak, nije baš nešto mnogo volela školu. Sva letovanja i zimovanja provodila je delom u Sloveniji i u Poreču(na moru), pošto joj je otac iz Slovenije, a delom u selu Ugrinovci u blizini Gornjeg Milanovca, odakle joj je majka.

Sa samo četiri ili pet godina imala je prvi ozbiljniji nastup. Bila je član hora JNA, za Dan armije u "Sava" Centru pevali su "pozdravite moga tatu".

Voli duge šetnje prirodom, pecanje, životinje, ekstremne sportove. Letela je paraglajderom, išla na rafting na Tari, snimala podvodni film. Inače ima završen kurs ronjenja i dozvolu da roni bilo gde u svetu.

Završila je Desetu Beogradsku gimnaziju i stgla do druge godine Poljoprivrednog fakulteta - odsek stočarstvo, kada je shvatila da je njen smisao života u muzici i upustila se u muzičke vode. Pre nego što će upisati fakultet, pokušala je da upiše glumu, koja je bila još jedna njena velika ljubav. Od 620 prijavljenih, ušla je u uži izbor od 20 kandidata, ali finalni ispit nije prošla, bila je prva ispod crte.

U to vreme već je igrala u jednoj amaterskoj predstavi "Eros onoga sveta" na sceni "Đuro Salaj", a još u četvrtom razredu gimnazije igrala je u predstavi "Kosa", koja se igrala na velikoj sceni Centra "Sava".

Tokom 1994. godine pevala je u grupi Distorzija. Na snimanju predstave "Kosa" Goca je upoznala Mirka Vukomanovića i Gorana Stefanovića, producente grupe Tapiri. Pozvali su je da bude njihova pevačica, ali joj se njihova muzika nije dopadala. Međutim, kada je otišla u studio i otpevala pesmu "Bunda", sve je funkcionisalo kako treba. Ivana i Goca su nastavile da pevaju prateće vokale, njihovom tadašnjem menadžeru Ganetu Pecikozi se to svidelo i tako je nastala grupa "Tap 011". Goca kaže da je zahvaljujući Ivani Pavlović muzički mnogo napredovala.

Preokret u njenom životu, a i karijeri napravila je Skrivena kamera Trećeg kanala, kada je Goca shvatila da više ne pripada toj grupi i odlučila da započne samostalnu karijeru.

Njen prvi samostalni album zvao se "U niskom letu". Izdala ga je izdavačka kuća PGP RTS. Tim albumom Goca se preobrazila iz jednog nestašnog dečaka, bez dlake na jeziku u jednu osećajnu ženu (devojku), u pravom smislu te reči. Taj prvi album dobio je mnogo pohvala. Pesme su bile prvoklasne, tekstovi izvanredni. Po mom subjektivnom mišljenju, kao autora ovog sajta, izdvaja se pesma "U niskom letu", po kojoj je album i dobio ime. U tom periodu je nastala jedna lepa pesma, koja se nije našla na albumu, to je pesma "Krug", koju je Goca otpevala sa Zlatkom Vujićem.

U tom periodu, znači dok je još aktuelan prvi album, nastala i jedna knjiga. Autobiografija Goce Tržan, koja se zove "Stoperka". Goca kaže da je ona stvarno stoperka, ali ne u onom pravom fizičkom smislu, već životna stoperka, jer večito negde kasni, juri, žuri i večito bi negde preko reda, ne voli da čeka. Kaže da je u principu čovek koji voli da preskače šine, da ulazi preko reda, ali ne na onaj bezobrazan način da time sve iritira. Preskočila je mnoge periode u životu, morala je da stopira.

[dalje]

 Njen borbeni duh je inspirativan i ona ni u jednom momentu ne odustaje od zacrtanih ciljeva. Goca Tržan je žena sa jasnim životnim stavom, pa često kaže: "U životu uvek moraš da znaš gde si se uputio jer si možda već tamo".

[dalje]


[klikni na sliku da uvećaš]


 
 
     
     
     
  

 

 
 

 
 
 


HOME
             GOCA              MEDIA             PRESS             GALLERY             KONTAKT
 

 
 


2011 goca-trzan.net All rights reserved